Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2017-03-10 08:23

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Vision - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vision 2020 ska visa vägen

Göteborgs universitet måldokument Vision 2020 lägger fast den långsiktiga
inriktningen för all verksamhet vid Göteborgs universitet under perioden
2013–2020. Visionen innehåller ett antal mål och strategier för att uppnå målen
som vi ska arbeta efter.

Visionens fyra grundprinciper

Kvalitetsdrivet universitet

År 2020 kännetecknas Göteborgs universitet av nyskapande mångvetenskaplig forskning som bygger på starka discipliner. All utbildning är forskningsbaserad; våra studenter får under sina studier kontakt med aktiva forskare och med spetsforskning. Kvaliteten i vår forskning och utbildning förstärks genom täta kontakter med omvärlden.

Globalt engagemang

År 2020 präglas forskningen vid Göteborgs universitet av globala perspektiv och attraherar ledande forskare från hela världen. Alla utbildningar ger internationella utblickar och erbjuder studentutbyten. Attraktiva spetsutbildningar lockar studenter globalt. Universitetet är en eftersökt partner i internationella samarbeten.

Uttalat samhällsansvar

År 2020 bidrar Göteborgs universitets forskare inom olika discipliner till lösningen av såväl regionala som globala problem. Vårt utbud av utbildningar kännetecknas av stor bredd som svarar mot behov hos både studenter och omvärlden och präglas av ansvar för bildning och livslångt lärande. Vi arbetar i nära samverkan med omvärlden, verkar för hållbar utveckling och är en aktiv och uppskattad förmedlare av kunskap.

Inspirerande arbetsmiljö

År 2020 kännetecknas Göteborgs universitet av en stimulerande och dynamisk arbetsmiljö med självklar respekt för allas lika värde. Universitetet är en attraktiv arbetsgivare och studiemiljön ger studenterna optimala arbetsbetingelser. Verksamheten präglas av effektiv informationsförsörjning och kvalificerade stödfunktioner. Vårt läge mitt i Göteborg understryker vår närvaro i samhället.

När du vill veta mer

På Medarbetarportalen har vi samlat mer information om Vision 2020.

Där kan du även läsa om Vision 2030, som är universitetets kommande vision, samt arbetet som ligger bakom den nya visionen. Vision 2030 beslutades av universitetsstyrelsen under våren 2020. 

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-03-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?