Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-06-29 11:31

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Samarbeta med våra studenter - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samarbeta med våra studenter

I de flesta utbildningar ingår uppsatser, grupparbeten, examensarbeten och praktikperioder. Bland studenterna är intresset stort att praktisera sina kunskaper i företag och verksamheter. Göteborgs universitet har som målsättning att det ska vara enkelt att samarbeta med universitetets studenter. Du kan exempelvis ta emot en kvalificerad praktikant eller en student som skriver uppsats.

Du kan kostnadsfritt annonsera efter studenter i universitetets annonsportal.

Annonsportal - Hitta studenter för praktik, jobb eller examensarbete

Exempel på samarbetsformer:

Examensarbeten – kvalificerad problemlösning

Ett examensarbete kan ge både uppdragsgivare och studenter värdefulla erfarenheter och nya infallsvinklar. Du får hjälp med kvalificerad problemlösning samtidigt som studenten berikar sin utbildning genom att tillämpa sina kunskaper ute i arbetslivet.

Praktik – nya infallsvinklar

Praktikmoment förkommer i många utbildningar. Genom att ta emot en praktikant får du tillgång till en resurs som ser på verksamheten med nya ögon. Det är också ett bra sätt att få kontakt med studenter på väg ut i arbetslivet.

Studentuppdrag

Till skillnad från ett uppsats- eller ett examensarbete är ett studentuppdrag ett mer avgränsat arbete där det praktiska inslaget kan vara viktigare än rapporten. Att samarbeta i ett projektuppdrag ger företag möjlighet att få en lösning på ett praktiskt problem, exempelvis kan man granska en produktutvecklingsprocess eller ta fram förslag på en teknisk lösning.

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-06-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?