Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-11-26 11:53

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Samarbeta med våra forskare - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samarbeta med våra forskare

Foto på forskare

Företag och organisationer kan anlita våra forskare och lärare för att kompetensutveckla sin personal, lösa specifika problem, göra utvärderingar eller andra typer av uppdrag.

Kontakta oss med din samarbetsidé

Forskningssamarbeten kan till exempel handla om företag som behöver expertstöd för att göra organisatoriska förändringar, offentliga organisationer som är i behov av föreläsare till kompetensutvecklingsdagar, eller myndigheter som behöver göra oberoende granskningar och analyser.

Kontakt forskningssamarbeten:

Mattias Lindgren Sandgren
Telefon: 031-786 66 90
mattias.lindgren@gu.se

Exempel på möjliga samarbeten

Uppdragsforskning

Uppdragsforskning handlar om att ta fram forskningsresultat genom samarbete mellan universitetet, näringsliv och offentlig sektor. Beställaren av uppdragsforskning ges möjlighet att få en problemställning vetenskapligt granskad, analyserad och utvecklad.

 

Kompetensutveckling

Uppdragsutbildning är en samarbetsform för företag eller organisationer som önskar kompetensutveckla sin personal. Det är beställarens behov som styr utbildningens innehåll och utformning. Uppdragsutbildning kan ske som en kurs, som enstaka seminariedagar eller genom skräddarsydda lösningar. Uppdragsutbildning kan även ge högskolepoäng.

Läs mer om kompetensutveckling

 

Expertkompetens

Genom expertkonsultation utnyttjas forskarens kompetens för att lösa ett företags eller en organisations specifika frågeställningar eller mer avgränsade problem. Det kan till exempel handla om rådgivning eller utvecklingsuppdrag. Till skillnad mot uppdragsforskning skiljer sig  expertkonsultation genom att den i första hand utnyttjar befintlig kunskap och teknik och inte har som syfte att producera nya forskningsresultat.

  

Företags-/ industri-/ kommundoktorand

Genom att anlita en befintlig doktorand eller erbjuda sina anställda att påbörja en utbildning på forskarnivå, får ett företag eller en organisation ta del av den senaste forskningen och skapa ett nära samarbete med universitetet. Företaget eller organisationen får möjlighet att driva utvecklingsprojekt som kan stimulera tillväxt och resultera i nya produkter, tjänster och applikationer.

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-11-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?