Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2017-03-20 10:52

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Samarbete med Chalmers - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Samarbete med Chalmers

Göteborgs universitet och Chalmers har på många områden ett välutvecklat samarbete med gemensamma centrumbildningar och integrerade institutioner, vilket innebär att institutionerna bedriver forskning och utbildning inom båda lärosätena.

Även inom pedagogisk utveckling, bioteknik, entreprenörskap, logistik och marint och maritimt finns väl förankrade samarbeten. Varje dag pågår också många informella samarbeten mellan forskare, lärare och studenter. Som två lärosäten i samma stad vill vi dra nytta av varandra och skapa en dynamisk bredd inom utbildning och forskning.

Universitetets och Chalmers ledning har uttryckt en tydlig önskan att samarbetet mellan lärosätena utökas ytterligare – tillsammans får lärosätena en enorm ämnesbredd. Ett Memorandum of Understanding har upprättas mellan Göteborgs universitet och Chalmers som ger en tydlig signal om de båda lärosätenas ambitioner att ömsesidigt stärka varandra.

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-03-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?