Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2020-03-24 14:31

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Organisation - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetets organisation

Universitetsstyrelsen är universitetets högsta beslutande organ och rektor är högsta chef. Universitetet består också av en rad universitetsövergripande befattningar, enheter och organ som stödjer ledningen och verksamheten i olika frågor. Kärnverksamheten - forskning och utbildning - organiseras och drivs av åtta fakulteter,  innefattande 38 institutioner, samt de 30-tal centrumbildningar som finns inom universitetet.

Organisationsbilden visar de olika organisationsdelarna och hur de förhåller sig till varandra. Information om de olika delarna får du genom att klicka på länkarna i vänstermenyn.

Arbetsordningen styr organisationen

Göteborgs universitets organisation regleras av universitetets arbetsordning. Den anger hur den övergripande organisations- och beslutsstrukturen inom universitetet ska se ut samt vilka ansvar och uppgifter olika befattningshavare och funktioner inom organisationen ska ha. Arbetsordningen finner du via länken nedan.

Göteborgs universitets arbetsordning

Rektor Eva Wiberg

Eva Wiberg är rektor för Göteborgs universitet sedan 1 juli 2017. Hon är professor i italienska och har tidigare varit prorektor vid Lunds universitet.

Läs om rektor Eva Wiberg

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2020-03-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?