Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-01-21 15:24

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Yttrandefrihet viktigt - men inte till vilket pris som helst - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Yttrandefrihet viktigt - men inte till vilket pris som helst

Nyhet: 2018-01-10

Idag publicerar Nordicom boken Yttrandefriheten i dagens mediekultur, skriven av Ulla Carlsson (Unesco) och Lennart Weibull (SOM-institutet) baserad på frågor ställda i den nationella SOM-undersökningen. Boken är en vidareutveckling av författarnas kapitel med samma namn, som publicerades i somras i SOM-antologin Larmar och gör sig till.

Boken presenterar en heltäckande utredning av yttrandefrihetens ställning i vårt digitala samhälle, mot bakgrunden av att nästan två tredjedelar av svenskarna anser att det finns skäl att inskränka yttrandefriheten för att skydda barn och unga, och en majoritet anser att inskränkningar är motiverade i syfte att förhindra kränkning av enskilda människor, motverka rasism och skydda den nationella säkerheten.

Boken ges ut av Nordicom som är ett nordiskt kunskapscenter för medie- och kommunikationsområdet, vid Göteborgs universitet. Under våren 2018 publiceras den även på engelska.

Läs pressmeddelandet och läs hela boken digitalt på Nordicoms webbplats

 

AV:
031-786 5529

Artikeln publicerades först på: som.gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-01-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?