Till sidans topp

Sidansvarig: rekrytering@gu.se
Sidan uppdaterades: 2019-11-07 14:01

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Hjälp för sökande - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hjälp för sökande

För att söka en anställning vid Göteborgs universitet måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem. Det är ditt ansvar att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är oss tillhanda senast klockan 23.59 sista ansökningsdag.

Registrera ett konto

För att påbörja din ansökan behöver du registrera ett konto i rekryteringssystemet.

Klicka på Logga in eller registrera dig som finns ovanför listan med lediga jobb och följ instruktionerna. Med ett konto får du en överblick över dina ansökningar och kan återanvända information du tidigare registrerat.

Logga in

I annonsen klickar du på knappen Ansök. Logga in genom att ange e-postadress och lösenord. Du fyller i ett ansökningsformulär och besvarar frågor samt bifogar bilagor.
Har du glömt ditt lösenord klicka på Glömt lösenordet bredvid Logga in. Ett nytt lösenord skickas till din e-postadress.

Besvara frågor och bifoga dokument

Efter inloggningen kommer du till ansökningsformuläret för den anställning du avser att söka. Överst står anställningens rubrik. Vid varje fråga och efterfrågat dokument finns instruktioner om vilket innehåll ansökan ska ha. Var noga med att besvara obligatoriska frågor och bifoga obligatoriska dokument, båda markerade med en asterisk (*).

Arbeta i etapper med din ansökan

Du kan spara din ansökan och fortsätta senare genom att klicka på ”Spara och fortsätt senare”, om det sker inom ramen för ansökningstiden.
Observera att din ansökan måste vara komplett och registrerad senast klockan 23.59, sista ansökningsdag.

Registrera/skicka din ansökan

För att skicka din ansökan behöver du först godkänna att dina personuppgifter registreras och behandlas för rekrytering samt därefter klicka på knappen Registrera. Om du har glömt att fylla i en obligatorisk fråga markeras den med texten ”Uppgiften är obligatorisk”. Fyll i det som saknas och klicka Registrera.

Vem kan ta del av uppgifterna?

Lämnade uppgifter kommer att vara tillgängliga för HR och rekryterande personer inom organisationen, till exempel personalhandläggare/motsvarade, rekryterande chefer, deltagare i beredningsgrupper, samt i förekommande fall externa sakkunniga/motsvarande.

Göteborgs universitet är en statlig myndighet och dina ansökningshandlingar utgör en allmän handling enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att allmänheten har rätt att ta del av din ansökan, bifogade handlingar samt korrespondensen med oss. Om du har skyddad identitet ska du kontakta den kontaktperson som finns angiven i annonsen. Delge endast information som är relevant för den aktuella anställningen.

Skickad ansökan och bekräftelse

Du kan redigera din ansökan fram till ansökningstidens utgång, därefter är den låst och kan inte redigeras. När din ansökan är skickad får du en bekräftelse överst på sidan ”Tack för din ansökan” samt en bekräftelse till din e-postadress.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2019-11-07
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?