Till sidans topp

Sidansvarig: Frågor om det nya coronaviruset
Sidan uppdaterades: 2020-04-03 16:38

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Övergång till distansstudier och distansarbete - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Göteborgs universitet har övergått till distansstudier och tillfälligt hemarbete

För att minska spridningen av covid-19 har regeringen rekommenderat universitet och högskolor att övergå till distansundervisning. Göteborgs universitet har hörsammat rekommendationen samt fattat beslut om att universitetets medarbetare i möjligaste mån ska arbeta hemma.

Beslutet som rektor fattade den 17 mars 2020 innebär inte att universitetet stänger, utan utgångspunkten är att arbete inom utbildning, forskning, samverkan och administration fortgår. Arbete inom verksamhetskritiska funktioner säkerställs i det längsta.

Distansstudier

Beslutet innebär att utbildningen på Göteborgs universitet för att minska smittspridningen av covid-19, i möjligaste mån har övergått till distansutbildning.

Institution eller kursansvarig ansvarar för att meddela vad som gäller för din utbildning.

För dig som student innebär detta följande:

  • Undervisning i universitetets lokaler har i möjligaste mån övergått till distansundervisning. Du får information från din institution.
  • Salstentor har i de fall det är möjligt ersätts med examinationsform som inte kräver fysisk lokalisering. Du får information från din institution.
  • VFU, praktik, externa examensarbeten och liknade genomförs i enlighet med värdorganisationens riktlinjer. Om du har frågor, vänd dig till kursansvarig eller handledare. Information till lärarstudenter om VFU och Covid-19
  • Din institution bedömer om någon del av dina studier, i undantagsfall, kräver fysisk närvaro. Din institution informerar dig om sådana beslut.
  • Det är upp till varje institution att arbeta fram de nödvändiga förändringar som krävs. Du får information från din institution.

Tillfälligt hemarbete

För att minska smittspridningen av covid-19 har rektor även fattat beslut att universitetets medarbetare, där det är möjligt, helt eller delvis ska övergå till hemarbete. Närmaste chef ansvarar för att göra bedömningen av vilka medarbetare som ska arbeta hemifrån och vilka som av olika anledningar måste vara på plats.

Allt hemarbete ska godkännas av närmaste chef.

Läs mer om arbetsmiljö vid arbete hemifrån här.

För dig som är medarbetare inkl. doktorander och chefer, innebär detta följande:

  • Alla chefer säkerställer att samtliga medarbetare som helt eller delvis kan arbeta hemifrån gör det.
  • Alla medarbetare som arbetar hemifrån ska vara tillgängliga för verksamheten.
  • Allt hemarbete ska godkännas av närmaste chef.
  • Arbete inom verksamhetskritiska funktioner ska säkerställas i det längsta. Chef avgör vilka delar av verksamheten som är kritiska.
Sidansvarig: Frågor om det nya coronaviruset|Sidan uppdaterades: 2020-04-03
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?