• Journalist-alumn prisas i USA

[2018-01-22] SVT:s USA-korrespondent Carina Bergfeldt får det amerikanska priset Outstanding Achievement Award, för sin bevakning av svåra ämnen. Priset delas ut av American Swedish Historical till personer som "exemplifies excellence in their field",och har "brought honor and attention to Swedish-America". Hon har läst sin journalistutbildning på Göteborgs universitet.

• Forskare lanserar nytt sätt att se på naturens värde för människan

[2018-01-19] Genom att prata om "naturens bidrag till människor" istället för ¿ekosystemtjänster¿ kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv, där även samhällsvetenskapliga och humanistiska insikter finns med i bilden. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till den av FN initierade vetenskapliga expertpanelen för biologisk mångfald, IPBES.

• Risk för politisk urvattning med tvärsektoriell styrning

[2018-01-17] I den kommunala förvaltningen anställs allt fler tjänstemän med ansvar för tvärsektoriella frågor, som hållbarhet, mänskliga rättigheter och folkhälsa. Dessa tjänstemän anses behövas på grund av verksamheternas ökade komplexitet. Samtidigt innebär deras arbetssätt och position i organisationerna att viktiga politiska värdekonflikter blir otydliga. Det framkommer i en avhandling från Göteborgs universitet.

• Grammatikfestivalen firar 10-årsjubileum på Stadsbiblioteket 23 mars

[2018-01-15] I år hålls Grammatikfestivalen för tionde året i rad och flyttar för första gången in på Stadsbiblioteket där det kommer att bjudas på spännande föredrag om språk och grammatik. Temat blir Göteborgs språkliga mångfald och datumet är spikat: 23 mars.

• Möt kostekonomen Caroline

[2018-01-12] Caroline Adielsson arbetar som regional key account manager (nyckelkundsansvarig) på säljbolaget Conaxess trade Sweden. Hon har gått utbildningen Kostekonomi med inriktning mot ledarskap på institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

• Välkommen till en återträff med HHG torsdag den 12 april 2018!

[2018-01-11] 2018 fyller Handelshögskolan 95 år, och redan nu startar vi firandet genom att bjuda in alla som gick på HHG fram till 1971, innan Handelshögskolan blev en del av Göteborgs universitet till en egen återträff.

• HR-arbetet - från operativt till mer strategiskt?

[2018-01-10] Vad innebär HR-yrket, hur arbetar organisationer med HR och vilka är dagens och framtidens utmaningar i HR-arbetet? I HR-undersökningen 2017 presenteras resultaten från en enkätundersökning som kartlägger frågorna från HR-medarbetares perspektiv. HR-undersökningen 2017 har gjorts av Centrum för global human resource management vid Göteborgs universitet i samverkan med Sveriges HR Förening.

• Förödande konsekvenser för klimatet med tvågradersmål

[2018-01-09] En ökning av den globala uppvärmningen med två grader jämfört med en och en halv kan orsaka mycket större konsekvenser än vad forskarna tidigare trott. Om medeltemperaturen ökar med två grader riskerar till exempel torra områden i Europa att bli öken.

• Fortbildning för lärare om globala målen

[2018-01-08] Lärare från förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning, har den 20 februari möjlighet att fortbilda sig om de globala målen för hållbar utveckling. Nu handlar det om det tredje målet - God hälsa och välbefinnande. Anmälan krävs.

• Projektplan spikad för ny forskningsutvärdering - RED19

[2018-01-04] Efter en planeringsfas under hösten, startar universitetet nu arbetet med en ny och övergripande kvalitetsutvärdering av universitetets forskning och forskningsmiljöer. Idag, torsdag 21 december, beslutade rektor om projektplanen.