Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ringmärkta loppisfynd följs genom livet

  [2018-03-14] Ringmärkta loppisföremål i secondhandaffärer runt om i Göteborg väntar på sina nya ägare. Köparna uppmanas berätta i sociala medier vad de upplever och gör tillsammans med föremålet, genom hashtaggen #reheritage. Bakom experimentet står Anna Bohlin och Staffan Appelgren, socialantropologer vid Göteborgs universitet, och masterstudenten Ingrid Saori Furuta från Högskolan för design och konsthantverk (HDK). Det som forskarna vill undersöka är människors relation med saker över tid.

 • Nytt kvinnobiografiskt lexikon

  [2018-03-09] På själva internationella kvinnodagen 8 mars lanserade Göteborgs universitet ett internetbaserat kvinnobiografiskt lexikon, som synliggör 1 000 svenska kvinnor som gjort betydande insatser i det svenska samhället.

 • Metoo i fokus vid firande av 8 mars

  [2018-03-09] Varför blev #metoo-rörelsen så stor i Sverige, hur kommer det påverka valet och bör våra politiker skickas iväg till Island?

 • Vill du läsa en sommarkurs?

  [2018-03-07] Vill du läsa en sommarkurs? Sök en av våra 37 kurser senast den 15 mars. Vi har kurser i allt från danska till dialektforskning och digitalt fotografi.

 • Hallå där Thomas Sterner, som varit i Paris och pratat om koldioxidskatten

  [2018-03-05] Hallå där Thomas Sterner, professor i miljöekonomi, som i förra veckan var inbjuden till Paris för att vittna för franska ministrar om hur den svenska koldioxidskatten fungerar, med anledning av att Frankrike är på väg att införa en koldioxidskatt på svensk nivå för att få ner sina utsläpp av den klimatfarliga växthusgasen.

 • Bredda, fördjupa eller kanske rent av byta karriär?

  [2018-03-02] Göteborgs universitet har sitt årliga öppna hus - Besöksdagen - tisdagen den 6 mars. Då finns det möjligheter att lyssna på föreläsningar om utbildningar, fråga studievägledare och botanisera bland informationesborden. Besöksdagen är på Handelshögskolan men omfattar alla universitetets utbildningar.

 • Universitetets årsredovisning 2017 beslutad

  [2018-02-28] Universitetsstyrelsen beslutade om årsredovisningen för 2017 vid sitt sammanträde den 21 februari. Årsredovisningen sammanfattar universitetets resultat inom forskning, utbildning, arbetsmiljö och ekonomi.

 • Konstnärliga tolkningar av brasiliansk fjäderkrona på Världskulturmuseet

  [2018-02-26] Studenter i konsthantverk medverkar i utställningen Feathers på Världskulturmuseet.

 • Forskare bekymrade över vår plastkonsumtion

  [2018-02-23] Den exponering av mikroplast som vi utsätts för i omgivningen kan vara mycket högre än den vi får genom föda och dricksvatten. Det visar en ny studie som forskare vid Göteborgs universitet deltagit i. Nu uppmanar forskarna därför till en diskussion om följderna av den totala plastkonsumtionen i världen.

 • Luftmätare används i stort medborgarforskningsprojekt

  [2018-02-21] Semester i Schleswig-Holstein? Undvik då den lilla orten Tarp. Där är nämligen luftkvaliteten särskilt dålig. Hur vet jag det? Jo, i Tyskland finns cirka 1100 luftmätarstationer, placerade över hela landet av vanliga medborgare, som publicerar resultat om hur luften är just där de bor. - Medborgarforskning har blivit ett demokratiskt inslag i vårt samhälle att ta på allvar, förklarar vetenskapsteoretikerna Dick Kasperowski och Christopher Kullenberg.

Fler nyheter

Sidansvarig: Karin Lidberg|Sidan uppdaterades: 2016-10-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?