103 miljoner till forskning inom humaniora och samhällsvetenskap

Nyhet: 2017-11-02

Göteborgs universitet tilldelas 103 miljoner kronor av Vetenskapsrådet för forskningsprojekt inom humaniora och samhällsvetenskap.

Det innebär att nära en femtedel av de 520 miljoner kronor som delas ut denna omgång går till forskare inom humaniora och samhällsvetenskap vid Göteborgs universitet. Totalt beviljas 23 forskningsprojekt inom hum/sam-området vid GU bidrag. Den nu beslutade finansieringen rör åren 2017 - 2021.

Tillsammans med bidragsmedel som offentliggjordes tidigare i veckan inom utbildningvetenskap och natur- och teknikvetenskap har forskare vid GU tilldelats nära 200 miljoner kronor från Vetenskapsrådet denna omgång, vilket utgör drygt tio procent av totalt 1,949 miljarder kronor.

VR:s bidragsbeslut inom humaniora och samhällsvetenskap
VR:s bidragsbeslut inom natur- och teknikvetenskap
VR:s bidragsbeslut inom utbildningsvetenskap

AV: