Öppna kammarmusikseminarier

Seminarium

Lär dig mer om kammarmusik! Här finns möjligheten att följa med djupt in i enskilda verk när teorilärarna gräver fram och förklarar spännande detaljer.

Dag Hallberg, Dan Olsson och Joel Eriksson möter var sin studentensemble och utgår från var sitt kammarmusikverk. Seminarierna sker parallellt i tre olika salar. De berättar om tonsättaren och ger musikexempel som framförs av musikerstudenter.

Antonín Dvorák: Pianotrio nr 4 i e-moll, op 90
Bergerstudion, A503
Joel Eriksson, universitetslektor i musikteori och komposition
Medverkande studenter: Madeleine Sandmer, piano, Hanna Ericsson, violin och Oskar Valeby, cello

Dmitrij Sjostakovitj: Stråkkvartett nr 8 i c-moll, op 110
Lingsalen, A505
Dan Olsson, universitetsadjunkt i musik och samhälle
Medverkande studenter: Felicia Möller, Lovisa Hagman, violin, Sofia Hansson, viola och Marcus Bertzen, cello

Johannes Brahms: Horntrio i Ess-dur, op 40
C310
Dag Hallberg, universitetslektor i musikteori
Medverkande studenter: Jonatan Lindqvist, horn, Sara Granfors, piano och Clara Lindström, violin

"En hel del verkstad och experiment" - Läs en intervju med Joel Eriksson om seminarierna.

Datum: 2017-11-21

Kategorier: Musik

Arrangör: Högskolan för scen och musik

Plats: Artisten, Fågelsången 1