Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Dennis Dahlqvist om Röhsskas framtid

[2017-04-27] Nina Due blir ny museichef för Röhsska museet i Göteborg. Museet som under de senaste åren kantats av turbulens har sedan februari hållit stängt på grund av arbetsmiljöproblem.

[SVT Nyheter]

Amanda Selinder ställer ut på hemmaplan

[2017-04-27] Amanda Selinder framför ett av sina konstverk som hon just nu visar på Eriksbergs museum. Foto: Ann-Christin Antonsson Kroppsliga processer så heter Amanda Selinders utställning som just visas på Eriksbergs museum.

[Tranås-posten]

Åklagare om Kevin-fallet: Kan behöva granskas igen

[2017-04-27] Niclas Wargren, chefsåklagare i Karlstad, säger nu att det är möjligt att titta på förundersökningen i Kevin-fallet igen för att se om det finns skäl att granska den.

[Svenska Dagbladet]

I Nadja Itäsaaris musik möts betongförort med mytisk skog

[2017-04-27] Singer-songwritern Nadja Itäsaari spelar musik som kan ses som en blandning av folk, pop, jazz och blues med inslag av naturnära mystik. Hon uppträder på Finntastic Festival i Göteborg fredag 28.4.

[Sveriges Radio Sisuradio]

Minister besökte SU för att presentera utredare

[2017-04-27] UTBILDNINGSPOLITIK Under torsdagen kom Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, till Stockholms universitet för att presentera direktiven för en ny utredning om högskolans styrning och resurstilldelning.

[Gaudeamus]

Pam Fredman utreder framtidens styrning av universitet och högskolor

[2017-04-27] Helene Hellmark Knutsson presenterade den särskilda utredaren, Pam Fredman, vid ett seminarium. Foto: Anna-Karin Landin/Stockholms universitet.

[Medarbetarportalen]

Forskare: Du som är i åldern 60 - 75 år är som allra lyckligast

[2017-04-27] En ny studie visar, inte helt överraskande, att fritiden är viktigare för vårt välmående än arbetet, men också att vi är som lyckligast efter 60.

[ICA kuriren]

Hon tar över problemtyngt Röhsska

[2017-04-27] Nina Due utses av Göteborgs kulturförvaltning till ny chef för Röhsska museet. Hon hoppas kunna lösa de arbetsmiljöproblem som tvingade museet att stänga tidigare i år. De anställda ska känna sig värdesatta och inspirerade, säger hon.

[Östgöta Correspondenten]

Hon tar över problemtyngt Röhsska

[2017-04-27] Nina Due utses av Göteborgs kulturförvaltning till ny chef för Röhsska museet. Hon hoppas kunna lösa de arbetsmiljöproblem som tvingade museet att stänga tidigare i år. De anställda ska känna sig värdesatta och inspirerade, säger hon.

[Enköpings-Posten]

Här är Röhsskas nya chef

[2017-04-27] Nina Due, med lång erfarenhet från bland annat Design Museum i London, blir ny chef för Röhsska museet. Tidigare i veckan gav Arbetsmiljöverket grönt ljus och under torsdagen presenterade Röhsska sin nya chef.

[GöteborgDirekt]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?